Verzorging keepershandschoenen

Het onderhouden van je keepershandschoenen: waar moet je aan denken?

Het onderhouden van je keeperhandschoenen is een belangrijke activiteit om de kwaliteit van de door jou gekochte keepershandschoenen te bewaken. Het onderhouden van je keepershandschoenen is eigenlijk heel eenvoudig. Keepershandschoenen onderhouden is daarnaast erg belangrijk wanneer je wilt dat je keepershandschoenen lang meegaan.

Schoonmaken

Voor het eerste gebruik moet je de foam van de handschoenen met lauwwarm water spoelen. Het eerste fabriekslaagje spoel je er zo af en je bent klaar voor de wedstrijd.

GLOVE CLEANER

De latex van de handschoenen zijn kwetsbaar en ook snel vies. Een goede verzorging is noodzakelijk om zo optimale grip te behouden. Was je handschoenen met warm water (max. 40°C) bijvoorbeeld onder de douche. Gebruik hierbij de Glove Cleaner van KEEPERsport voor een optimaal resultaat. 

Vochtigheid

Handschoenen speciaal voor de regen moet je 1-2 uur voor elke training/wedstrijd met warm water (max 40°C)  spoelen. Zo wordt de speciale Aqua latex geactiveerd en garandeert het je optimale grip tijdens de regen. Belangrijk: hou de foam vochtig!

Drogen

Naast dat je de handschoenen goed moet reinigen is ook de handschoenen op de juiste manier drogen zeer belangrijk. UV-licht maakt de foam stijf en brokkelig. Veel (zon)licht is niet goed voor de foam van de handschoenen. Keeperstassen zijn goede hulpmiddelen om je handschoenen in op te bergen.

Foam

Hoe zachter en fijner de foam van de handschoenen is, hoe betere grip je hebt met de keepershandschoenen! Echter, de slijtage is dan ook hoger. Belangrijk: de grip blijft 100% totdat de latex echt 100% is afgesleten. 

GRIPREBUILDER

Onze eigen GRIPrebuilder zorgt voor een geweldige grip, zeker bij handschoenen die al gebruikt zijn! Dit topproduct zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van je handschoenen en altijd een optimale grip blijft houden.