Tips voor keepers op ijskoude speeldagen

De winter is een van de grootste vijanden van elke keeper. IJskoude vingers, bevroren grond en natte kleren! Elke keeper kent dit lijden in het koude seizoen - of het nu een amateur- of professionele keeper is. Zeker in vriendschappelijke wedstrijden, waar je vaak 90 minuten lang helemaal niet wordt uitgedaagd. Wanneer deze "wachtperiode" gepaard gaat met regen, sneeuw en vrieskou, wordt het extreem moeilijk om de aandacht bij het spel te houden. Daarom laten we je hier alle tips zien hoe je je volledig kunt concentreren op je spel en hoe de kou wat draaglijker wordt:

Tip 1

De juiste keepersuitrusting
Voor keepers is goede kleding erg belangrijk. Onderkleding zoals broeken en speciale wintershirts  slaan waardevolle warmte op zodat je lichaam niet zo snel afkoelt. Naast de kwetsbare maar uiterst belangrijke zones (vingers en tenen), beschermen speciale keepershandschoenen of onderhandschoenen en voetbalschoenen met isolerende eigenschappen je tegen de kou! Hier vindt u meer informatie over de juiste uitrusting in de winter.

  • KEEPERsport Undergloves

    De KEEPERsport Undergloves draag je gemakkelijk onder je normale keepershandschoenen. De voeringhandschoenen zijn nauwsluitend en beperken de bewegingsvrijheid van uw handen niet. Ze houden je vingers veel langer warmer, waardoor je bij vriestemperaturen niet beperkt wordt in je keepen door "bevroren" vingers. Ze zijn dus uw redder in nood in de winter!

Tip 2

Voldoende kleding
Naast het "wat" is het "hoeveel" uiterst belangrijk. Want rustpauzes in de regen of sneeuw zijn vaak contraproductief voor de keeper. De pauze duurt meestal zo lang dat je tegen de tijd dat je weggaat gewend bent geraakt aan het droog en warm zijn. De tweede helft voelt daardoor een stuk kouder aan! Daarom raden we je aan om je kleding tussen de twee helften van het spel om te wisselen, vooral diegene die in direct contact met je huid staan, zoals ondergoed.

Tip 3

Intensief opwarmprogramma
Keeperscoaches over de hele wereld zweren bij een lange en intensieve warming-up voordat de wedstrijd daadwerkelijk begint. Maar vooral bij sneeuw, regen en kou raden de coaches aan om de intensiteit weer op te voeren. Door de fysieke belasting stroomt de adrenaline eruit zodat je de eerste minuten van de wedstrijd niet aan de kou denkt. Anders moet je tijdens het spel blijven strekken of bewegen, vooral als je niet veel te doen hebt. Hierdoor blijft je lichaam op gang en koelt het minder snel af!

Tip 4

Blijf altijd positief
De grootste uitdaging voor de keeper in wedstrijden rond het vriespunt is dat je je op twee dingen tegelijk moet concentreren. Aan de ene kant moet je in beweging blijven om het niet koud te krijgen. Aan de andere kant moet je je volledig op het spel concentreren om altijd klaar te zijn voor een save. Daarom speelt de psyche een grote rol. Negatieve gedachten over de koude temperaturen zijn niet prestatieverhogend. Zoals altijd, houd je concentratie 100 minuten hoog!


Hast du Fragen zu deiner Lieferung?

Die Pakete werden täglich aus der KEEPERbase versendet. Genaue Lieferinformationen findest du hier.

Wir sind online für jeden Torwart da!

Im KEEPERsport Onlineshop kannst du dir rund um die Uhr deine Bestellung sicher und bequem nach Hause liefern lassen. Hier findest du weitere Informationen zum Customer Service.

Wie kann ich bezahlen?

Alle Informationen zur Zahlung findest du hier.

Hast du weitere Fragen?

Hier findest du häufig gestellte Fragen.

Versandkostenfreie Lieferung

Ab einem Einkaufswert von € 150.00 shoppst du versandkostenfrei!


Erfahre mehr
Einfach retournieren

Innerhalb von 14 Tagen kannst du die Ware retournieren. Die 14-tägige Frist beginnt mit Erhalt der Ware.


Erfahre mehr
Einfache Bezahlung

Bei uns hast du die Möglichkeit flexibel zu bezahlen. Du kannst dir aussuchen, ob du mit PayPal, Kreditkarte, Amazon Pay oder durch Sofortüberweisung mit Klarna oder EPS Überweisung bezahlen möchtest.


Erfahre mehr
Gemeinsam Umwelt schützen

Durch die Kontrolle deiner Online-Bestellung schaffen wir gemeinsam kurze Lieferwege und reduzieren nachhaltig CO2-Ausstoße.


Erfahre mehr