Jouw uitrustinggids voor regenachtig weer

Elke doelman weet dat als het regent voor een cruciale wedstrijd, het veld nat zal zijn en hun taak veel moeilijker zal maken. Een moment van schaamte lijkt onvermijdelijk: een schot dat eenvoudig te redden had moeten zijn, glipt door hun vingers en belandt in het net. Het is een uitdaging waarmee elke doelman wordt geconfronteerd, of het nu een amateur is of op het niveau van topspelers zoals Manuel Neuer of Thibaut Courtois.

In deze post onthullen we de drie belangrijkste factoren om het risico op gladde vingers te minimaliseren en je doel met vertrouwen te beschermen, zelfs onder de meest uitdagende weersomstandigheden.

Doelmanhandschoenen - jouw geheime wapen tegen de regen!

Doelmannen staan bekend om hun oog voor detail, vaak cruciaal bij het bepalen van de richting van een wedstrijd. Maar niet alle doelmanhandschoenen zijn gelijk. En vooral bij moeilijke weersomstandigheden is het onze aandacht voor detail die een wedstrijd in ons voordeel kan doen kantelen. Hieronder bieden we ideale oplossingen om een perfecte grip te garanderen, zelfs onder extreem natte omstandigheden, met gespecialiseerde doelmanhandschoenen!

KLEDING - BESCHERM JE LICHAAM!

De juiste uitrusting is de sleutel tot succes in zowel koude als warme temperaturen. Regenachtige omstandigheden vereisen speciale kleding. Krijg waterafstotende en goed geïsoleerde kledingstukken. Je kunt speciaal ontworpen doelman kleding vinden die bescherming biedt tegen de kou en regen zonder dat dit ten koste gaat van je mobiliteit en flexibiliteit. Kies de speciale RegSkin-collectie en bestrijd nat weer effectief. Met het RegSkin-materiaal van KEEPERsport op de buitenoppervlakken van de buik- en rugregio blijf je zelfs onder de meest ongunstige omstandigheden droog. Ontdek nu de hele collectie!

VOETBALSCHOENEN - BLIJF OP JE VOETEN!

Hetzelfde geldt voor je voeten! Geen geglij toegestaan!

Voor ons doelmannen speelt de keuze van de juiste voetbalschoenen, vooral het juiste type zool, een cruciale rol. Als je je evenwicht verliest of vlak voor een schot van de tegenstander uitglijdt en valt, is een doelpunt bijna onmogelijk te voorkomen. Kies daarom vooral op natte en modderige velden voor schoenen met Soft Ground (SG) zolen. De schroefnoppen van deze voetbalschoenen zorgen zelfs op nat en zacht terrein voor optimale grip, waardoor het risico op uitglijden of vallen effectief wordt voorkomen. Gebruik SG om je positie te behouden!

BONUS TIP - Van doelman tot doelman!

Naast de hierboven genoemde tips raden we ook aan om extra producten te gebruiken bij nat weer die de grip verder kunnen verbeteren. Gripversterkers, Aqua Glue & Co. kunnen het verschil maken in de wedstrijd en zich bewijzen als echte game changers!