Alles wat je over je foam van de handschoenen moet weten!

Gooi niet te snel uw oude handschoenen weg! Dankzij dit Blog, speciaal voor de KEEPER leert u hoe u de foam van de keepershandschoenen goed kunt onderhouden. Goed onderhoud betekent een langere levensduur van de foam!

De keepershandschoenen blijven zich ontwikkelen. De foams van de handschoenen worden beter en beter, er komen steeds weer nieuwe pasvormen. Toch blijft een goede foam het allerbelangrijkste voor de keepershandschoenen, een goede foam geeft net dat beetje extra zekerheid.

Er zijn verschillende variaties hoe de foam-soorten zijn opgebouwd. Om een optimale grip te krijgen adviseren we minimaal een foam te kiezen van 3.5 mm. Hoe zachter de foam, des te beter is de grip. Hoe dikker de foam, des te beter is de demping.

Een logisch gevolg is, dat wanneer de foam van de handschoenen zachter is, de slijtage ook eerder zal toenemen. Een handschoen met een stuggere latex heeft vaak een langere levensduur qua slijtage. Dikkere foam geeft een betere demping, een dunnere foam zorgt echter voor meer balgevoel.

Aan de hand van onze nieuwe VARAN5 staan we stil bij diverse soorten foams:

Verzorgingstips

Het onderhouden van je keepershandschoenen: waar moet je aan denken?

Het onderhouden van je keeperhandschoenen is een belangrijke activiteit om de kwaliteit van de door jou gekochte keepershandschoenen te bewaken. Het onderhouden van je keepershandschoenen is eigenlijk heel eenvoudig. Keepershandschoenen onderhouden is daarnaast erg belangrijk wanneer je wilt dat je keepershandschoenen lang meegaan.

De latex van de handschoenen zijn kwetsbaar en ook snel vies. Een goede verzorging is noodzakelijk om zo optimale grip te behouden. Was je handschoenen met warm water (max. 40°C) bijvoorbeeld onder de douche. Gebruik hierbij de Glove Cleaner van KEEPERsport voor een optimaal resultaat. 

Onze eigen GRIPrebuilder zorgt voor een geweldige grip, zeker bij handschoenen die al gebruikt zijn! Dit topproduct zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van je handschoenen en altijd een optimale grip blijft houden.